KIRJOITTAMINEN ON UPEAA

 

Miksi kirjoittajat kirjoittavat? Koska se ei ole siellä.
Thomas Berger

Yksi mukava puoli siinä, että laittaa tekstinsä lepäämään muutamaksi kuukaudeksi ja katsoo sitä sen jälkeen uudestaan, on että kirjoittaja alkaa arvostaa omaa nokkeluuttaan. Tietysti tämän voi viedä liian pitkällekin. Mutta on jotenkin siistiä löytää jokin teksti ja tajuta että olet itse kirjoittanut sen. Suosittelen tätä tunnetta kaikille.
Steven Brust

Romaani on tapahtuma tietoisuudessa. Tavoitteemme ei ole kopioida todellisuutta, vaan muokata ja luoda uudelleen käsityksemme siitä. Kirjoittaja kutsuu lukijansa seuraamaan esitystä tämän oman pään sisällä.
George Buchanan

Jokainen kirjoitettu sana on voitto kuolemasta.
Michel Butor

On parempi kirjoittaa itselleen eikä omata yleisöä kuin kirjoittaa yleisölle eikä omata itseä.
Cyril Connolly

Minulle kirjoittaminen on tutkimusmatkailua. Suurimman osan ajasta olen hämmästynyt siitä, mihin matka minut vie.
Jack Dann

Kirjoittaminen on huijaamista. Tekosyy elää ainaisesti mielikuvitusmaassa, missä voit luoda, ohjata ja katsella oman pääsi tuotteita. Hyvin itsekästä.
Monica Dickens

Kirjoittajalle ei ole olemassa mitään niin parantavaa kuin hetki, jolloin hän tajuaa löytäneensä oikean sanan.
Catherine Drinker Bowen

Ei ihminen eikä Jumala tule sanomaan minulle, mitä minun pitäisi kirjoittaa.
James T. Farrell

Syy sille, miksi joku kirjoittaa, ei ole, että hän haluaisi sanoa jotakin. Hän kirjoittaa, koska hänellä on jotakin sanottavaa.
F. Scott Fitzgerald

On olemassa useita syitä sille, miksi kirjailijat kirjoittavat, mutta heitä yhdistää yksi asia: tarve luoda vaihtoehtoinen maailma.
John Fowles

On hauskempaa rakentaa linnoja ilmaan kuin maan pinnalle.
Edward Gibbon

Jos kirjailijan tehtävä olisi kirjoittaa vain omaa aikaansa varten, täytyisi minun katkaista kynäni ja heittää se pois.
Victor Hugo

Kirjoittamista ei ollut helppo aloittaa. Kun lopulta ryhdyin siihen, ymmärsin, että juuri näin saan suorimman kosketuksen siihen itseeni, jonka luulin hukanneeni, ja löydän siitä koko ajan uutta. Kirjoittamiseen sisältyy lisäksi mahdollisuus elää monta elämää ja asua missä ajassa ja maailmassa tahansa. Voin tyydyttää tutkijanintoani ja silti hypellä kuin vasikka tieteen kurinalaisten käytäntöjen ulottumattomissa, voin puhua itselleni tärkeistä asioista ja joku kuuntelee... ihanaa!
Virpi Hämeen-Anttila

Sulje ovi. Kirjoita niin, ettei kukaan katsele olkasi yli. Älä yritä arvailla, mitä muut ihmiset haluavat kuulla sinulta, vaan selvitä itsellesi, mitä haluat sanoa. Se on ainoa asia, jonka voit lukijoillesi tarjota.
Barbara Kingsolver

Voi varjele, ei kukaan saa nauttia sellaisista kesteistä kuin se, joka pitää kekkerit ajatuksissaan.
Selma Lagerlöf

Me olemme laji, jolla on tarve ymmärtää keitä olemme. Lampaiden täit eivät näytä jakavan tätä halua, mikä on yksi syy sille, että ne kirjoittavat niin vähän.
Anne Lamott

Olemmeko me, jotka haluamme itsekin luoda, jotenkin erityislahjakkaita ihmisiä? Vai ovatko kaikki muut vain antaneet periksi joko vaatimattomuuden tai laiskuuden takia ja tukkineet korvansa sisäiseltä luomispakolta, kunnes se on unohdettuna ja hyljättynä kuollut? Kun katsoo lapsia, alkaa kannattaa jälkimmäistä vaihtoehtoa. En ole vielä tavannut lasta, joka ei rakastaisi tai ainakin olisi jossain iässä rakastanut piirtämistä, kirjoittamista tai muuta luovaa toimintaa.
Natalia Laurila

Kirjoittaessani tarkoitukseni on ensisijaisesti viihdyttää itseäni ja vasta toissijaisesti muita.
John D. MacDonald

Kirjoittaminen on paras tapa puhua joutumatta keskeytetyksi.
Jules Renard

Ainoa syy ammattikirjoittajana oloon on, ettet vain voi sille mitään.
Leo Rosten

Ihmisiä, jotka paahtavat täysillä, ja joilla on sisäinen hehku päällä, on paljon. Harmi, että he ovat valtaosin alle 7-vuotiaita.
Esa Saarinen

Kirjoittaminen on ainoa asia, jota tehdessäni minusta ei tunnu siltä, että minun pitäisi tehdä jotain muuta.
Gloria Steinem

Kuten kaikki muutkin, minäkin tulen kuolemaan. Mutta sanat – sanat elävät niin kauan kuin on olemassa ihmisiä lukemassa niitä, katsojia katselemassa niitä, kuulijoita kuulemassa niitä. Se on välillistä kuolemattomuutta. Se ei kaiken huomioon ottaen ole yhtään hassumpi kauppa.
J. Michael Straczynski

Kirjoita jotakin miellyttääksesi itseäsi ja monet pitävät siitä, kirjoita jotain miellyttääksesi kaikkia eikä kukaan pidä siitä.
Jesse Stuart

Minulle selvisi, että kirjoittaessasi sinun ei tulisi tuntea olevasi kuin lordi Byron vuoren huipulla, vaan kuin helmiä helminauhaan pujottava lapsi. Onnellisena, työhönsä uppoutuneena ja pujottaen vaiti helmen toisensa perään.
Brenda Ueland

En voi olla kirjoittamatta, siihen on sisäinen pakko. Jos minulla ei ole meneillään suurta kirjallista työtä, olen äärimmäisen eksyksissä ja onneton ja ahdistunut. Heti kun pääsen alkuun, rauhoitun.
Kaari Utrio

 

Paluu