IDEOISTA

 

Älä kanna huolta siitä, että ihmiset varastavat ideasi. Jos ideasi ovat mistään kotoisin, joudut vielä tunkemaan ne väkisin alas ihmisten kurkusta.
Howard Aiken

Kaikki mikä ei tapa, vahvistaa. Ja sitä voi myöhemmin käyttää jossain jutussa.
Tapani Bagge

Jokainen meistä kävelee tuhannen tarinaidean ohi jokainen päivä. Hyvät kirjoittajat näkevät niistä viisi tai kuusi. Useimmat eivät näe ensimmäistäkään.
Orson Scott Card

Suurimman osan siitä perusmateriaalista, jonka kanssa kirjailija tekee töitä, hän hankkii ennen viidettätoista ikävuottaan.
Willa Cather

Tarkastellessani itseäni ja työskentelytapojani olen tullut siihen tulokseen, että kuvittelun lahja on merkinnyt minulle enemmän kuin kykyni omaksua tietoa.
Albert Einstein

Mieli saattaa edetä vain tiettyyn pisteeseen asti sen varassa minkä se tietää tai voi todistaa. Aina tulee hetki, jolloin mielen on siirryttävä korkeammalle tietämyksen tasolle, vaikka se ei pystykään todistamaan kuinka se sinne pääsi. Tällainen loikka on sisältynyt kaikkien suurten kekintöjen tekoon.
Albert Einstein

Kypsymättömät runoilijat jäljittelevät, kypsät runoilijat varastavat.
T. S. Eliot

Kaikki hyvät ideat tulevat sattumalta.
Max Ernst

Kirjailijalla ei ole muuta vastuuta kuin vastuunsa taiteelleen. Jos kirjailija on vähänkään hyvä, on hänen oltava läpikotaisin säälimätön... Jos kirjailijan on ryövättävä äitinsä, ei hän epäröi hetkeäkään. Oodi kreikkalaiselle uurnalle on useammankin vanhan rouvan arvoinen.
William Faulkner

Tarkkaile, älä jäljittele.
John M. Ford

Kirjailijan syntymässä saama geeniperimä ja tämän elämänkokemukset muokkaavat kirjailijasta ainutlaatuisen ihmisyksilön. Tämä ainutlaatuisuus on ainoa asia, joka kirjailijalla on lukijoilleen tarjota.
James Gunn

Yö on parasta aikaa kirjoittaa. Kaikki ideat ovat ulottuvillasi, koska kaikki muut nukkuvat.
Catherine O'Hara

Fiktion kirjoittamiseen tarvitaan joukko inspiraatioita ihmisistä todellisissa tilanteissa ja tämän jälkeen runsaasti tuolle pohjalle rakentuvaa työtä.
Aldous Huxley

Tuskin olisin ikinä ryhtynyt tekemään kuvia saati tarinoita, ellei lapsuuteni olisi ollut niin onnellinen. Se oli sekoitus mukavuutta ja seikkailua. Erinomainen sekoitus!
Tove Jansson

Jokainen pensas voi palaa, jos sytytät sen mielikuvituksesi liekillä.
Stanislaw Jerzy Lec

Ja jos mun pitää olla ryöstelevä moraaliton varis, jotta kirja syntyisi, niin mähän kasvatan mustat sulat pyllyyn ja raakun minkä pystyn.
Pasi Jääskeläinen

Minä vihasin koulua. En luota yhteenkään ihmiseen, joka väittää nauttineensa elämästään 14. ja 18. ikävuoden välillä. Jos pidit teini-ikäisenä olemisesta, sinussa on jotain todella pahasti vialla.
Stephen King

Minulla on pienen pojan sydän. Pidän sitä lasipurkissa yöpöydälläni.
Stephen King

On hullua edes kysyä, mitä luovuus on. Se on sama kuin haastattelisi pihassa kuminaa ja tiedustelisi: 'Miten päätitte olla mauste?'
Eeva Kilpi

Et voi vain istua ja odottaa inspiraatiota. Sen perään on lähdettävä nuijan kanssa.
Jack London

Kirjoittajan tehtävä on saada ideasta jotain irti.
Thomas Mann

Ei ole olemassa tylsiä aiheita. On ainoastaan olemassa tylsiä kirjoittajia.
H. L. Mencken

Kun otat jotain yhdeltä kirjailijalta, sitä kutsutaan plagioinniksi. Mutta kun otat sen useammalta kirjailijalta, se on tutkimustyötä.
William Mizner

Elämän arvo ei piile päivien pituudessa vaan siinä miten me käytämme ne. Ihminen voi elää pitkään, mutta hyvin vähän.
Michel de Montaigne

Paras tapa saada hyvä idea on saada paljon ideoita.
Linus Pauling

En tiedä mistä ideani tulevat, mutta tiedän kyllä minne ne tulevat. Ne tulevat työpöydälleni ja jos en ole paikalle, ne myös lähtevät saman tien.
Philip Pullman

Jotkut näkevät asioita ja kysyvät miksi. Toise unelmoivat asioista joita ei koskaan ollut ja kysyvät, miksi ei?
George Bernard Shaw

Fiktion kirjoittamisessa vaikeinta ei ole itse kirjoittaminen, vaan sen päättäminen, mitä kirjoittaa.
Neal Stephenson

Mitä inspiraatio sitten onkin, syntyy se jatkuvasta oman tietämättömyytensä myöntämisestä.
Wislawa Szymborska

Kuinka turhamaista onkaan istua alas kirjoittamaan, jos ei ensin ole noussut seisomaan elääkseen.
Henry David Thoreau

Kumpaa pitäisi sääliä enemmän, kirjoittajaa jonka on sitonut ja jolta suun on tukkinut poliisi, vaiko kirjoittajaa joka elää täydellisessä maailmassa, mutta jolla ei ole mitään sanottavaa?
Kurt Vonnegut

Ei ole olemassa niin typerää tai älyvapaata ideaa, etteikö riittävin kyvyin varustettu kirjoittaja kykenisi saamaan siitä irti hyvää tarinaa.
Lawrence Watt-Evans

Vaaraton ajatus ei ylipäätään ansaitse tulla kutsutuksi ajatukseksi.
Oscar Wilde

Meistä tulee suuria unelmien kautta. Kaikki suurmiehet ovat olleet unelmoijia. He ovat nähneet asioita kevätaamun pehmeässä usvassa tai pitkän talvi-illan tulenkajossa. Jotkut meistä antavat näiden suurten unelmien kuolla, mutta jotkut ruokkivat ja suojelevat niitä, hoivaavat niitä läpi kovien aikojen kuunnes lopulta tuovat ne auringonpaisteeseen ja valoon, joka paistaa aina niille, jotka vilpittömästi toivovat unelmiensa toteutuvan.
Woodrow Wilson

 

Paluu