SITAATTEJA KIRJOITTAMISESTA
  

Tervetuloa Asteroidi K:n kirjoittajasitaattiarkistoon. Tälle sivulle olen koonnut kohtalaisen kattavan kokoelman lainauksia, jotka tavalla tai toisella liittyvät kirjoittamiseen. Vastaava englanninkielinen osasto on huomattavasti laajempi ja sisältää varsinaisten kirjoittajasitaattien lisäksi muitakin kategorioita. Se, miksi nuo muut sitaatit eivät löydy tältä puolelta johtuu taas siitä, että monet noista, alun perinkin englanninkielisistä ja nimenomaan kielelliseen kikkailuun perustuvista sutkauksisista eivät yksinkertaisesti toimi suomeksi.
 

Huomautettakoon tosin, että aivan kaikki tälläkään sivulla olevat lainaukset eivät ole alunperin peräisin kirjailijoilta tai käsittele nimenomaan kirjoittamista. Mukana on lainauksia niin poliitikoilta, elokuvaohjaajilta, tiedemiehiltä kuin muusikoiltakin. Itse lainaukset kuitenkin sopivat niin hyvin tämän otsikon alle, että olisi ollut sääli jättää niitä poiskaan. Luvassa on siis viisauden sanoja kaikille teille pöytälaatikkokirjoittajille, jotka tuskailette proosan tuottamisen kivisellä tiellä. Uskokaa pois, ei se ole helppoa ollut muillakaan...

Huom! Tämä on sitaattisivuni vanha versio ja netissä yksinomaan nostalgiasyistä. Sitä ei siis välltämäättä jatkossa päivitetä aktiivisesti. Uusi versio löytyy uusittujen kotisivujeni puolelta.


 
 
PARI SANAA KIRJALLISUUDESTA
KIRJOITTAMINEN ON UPEAA
KIRJOITTAMINEN ON KAMALAA
KIRJOITTAMINEN TYÖNÄ
KIRJOITTAMINEN JA RAHA
KIRJOITTAMINEN JA AJATTELEMINEN
MUUTAMIA NEUVOJA
IDEOISTA
TOTUUS JA FIKTIO
HENKILÖISTÄ
DRAAMAN KIRJOITTAMISESTA
TUNTEET JA VUOROVAIKUTUS
LUKIJA
PALAUTTEESTA
YRITTÄMISESTÄ
OPPIMINEN JA EDITOINTI
EPÄONNISTUMINEN JA ONNISTUMINEN