Kuvitteellinen maailma on Kosmoskynä-lehden sivuilla pyörinyt maailmanluontiharjoitus, jonka tarkoituksena oli luoda useampien ideoijien yhteistyönä uusi ja omaperäinen taustamaailma kirjoittajien käyttöön. Lopputavoitteena siis oli "jaettu maailma" -periaatteella toimiva ympäristö, jonne halukkaat olisivat voineet sijoittaa science fiction- ja fantasiatarinoitaan.

Projektin käynnisti alunperin Kosmoskynän päätoimittaja Marko Kivelä vuonna 1994 ja se pyöri Kosmoskynän sivuilla vaihtelevalla menestyksellä aina vuoteen 2000 asti. Vuosien saatossa projekti eteni suuntaan jos toiseenkin ja erilaisten käänteiden jälkeen päätyi planeettaan, joka on - uskokaa tai älkää - kuution muotoinen.

Vaikka projektia ei siis virallisesti missään vaiheessa olekaan julistettu päättyneeksi, ei kuutiomaailman kehittely ole tuon jälkeen mielenkiinnon puutteessa juurikaan edennyt, ajan valitettavasti ajettua paperilehden sivulla pyörivän projektin ohi. Viimeinen varsinaisesti kuutiomaailmaa käsitellyt osa ilmestyi Kosmoskynän numerossa 2/2000.

Jotta maailman kehittelijöiden tekemä työ ei kuitenkaan menisi hukkaan, on projektin hedelmät koottu tälle sivulle. Käytön helpottamiseksi materiaali on koottu yhteenvetosivustoksi, jolta löytyy kaikki oleellinen materiaali. Monet sellaiset sivurönsyt, jotka projektin edetessä karsiutuivat pois on siis jätetty ulkopuolelle. Sivusto kertoo kuution historiasta, sillä asuvista lajeista, kuten myös kuutioplaneetalla vallitsevista olosuhteista.

Kuten sanottua, Kuvitteellisesta maailmasta oli alun alkujaan tarkoitus tulla taustamaailma kirjoittajien käyttöön. Projektin hedelmät ovat toisin sanoen kenen tahansa vapaasti hyödynnettävissä ja esimerkiksi kuutiomaailmaan sijoittuvien tarinoiden kirjoittaminen on enemmän kuin luvallista.

 

Paluu pääsivulle