TURUN VARJOMAFIAN VIDEOILLAT

 

Vuodesta 2006 eteenpäin Varjomafioiden ohjelmaan on kuulunut aika ajoin jokin uudempi tai vanhempi sf/f-elokuvaklassikko. Vuonna 2011 nämä elokuvaillat siirrettiin tauolle johtuen muun muassa Finncon-Animecon 2011 -tapahtuman lähestymisestä. Varjomafiat haluttiin rauhoittaa keskustelulle ja yhdessäololle.

Varjomafia-videoiltojen merkitystä oli myös vähentänyt se, että sen rinnalle oli syntynyt runaasti muuta videoiltatoimintaa. Toukokuussa 2009 Varjmafiaa pyörittävä Tutka ryhtyi järjestämään säännöllisiä Star Trek -videoiltoja, joissa katsottiin viiden Star Trek -televisiosarjan jaksoja teemoitettuina kokonaisuuksina. Niiden järjestäminen säännöllisinä päättyi syksyllä 2013.

Vuonna 2010 järjestettiin niin ikään kaksi MacGyver-maratonia, ja loppuvuodesta ensimmäiset Doctor Who-videoillat. Teemoitetut Tutkan Doctor Who -videoillat jatkuvat edelleen, ja niitä järjestetään Terrakodilla muutaman kuukauden välein. Vuodesta 2013 lähtien videoilloissa on katsottu sarjan "klassisen kauden" jaksoja 1960-1980-luvuilta.

Star Trek -vdeoiltojen päättymisen seurauksena Varjomafia-elokuvaillat herätettiin uudelleen henkiin alkuvuodesta 2014. Torstain sijasta elokuvaillat järjestetään noin kerran kuussa perjantaisin. Elokuvailtojen ideana on katsoa joukolla uudempia ja vanhempia genren klassikoita, jotka "kaikki ovat nähneet", mutta joiden kohdalla monella saattaa olla aukko sivistyksessä. Klassikon määritelmä on tässä kuitenkin hyvin, hyvin venyvä.

Alle on koottu Varjisleffoina vuosien saatossa nähdyt elokuvat. Videoiltojen tarkemmasta ohjelmistosta ja ajankohdista tiedotetaan Tutkan Facebook-ryhmässä, sähköpostilistalla ja Terrakodin tiedotusfoorumilla. Kannattaa seurata myös Terrakodin etusivun kalenteria.

 

Varjomafian videoiltaohjelmisto 2019

Varjomafian videoiltaohjelmisto 2018

Varjomafian videoiltaohjelmisto 2017

Varjomafian videoiltaohjelmisto 2016

Varjomafian videoiltaohjelmisto 2015

Varjomafian videoiltaohjelmisto 2014


Varjomafian videoiltaohjelmisto 2010

Varjomafian videoiltaohjelmisto 2009

Varjomafian videoiltaohjelmisto 2008

Varjomafian videoiltaohjelmisto 2007

Varjomafian videoiltaohjelmisto 2006

 

Varjomafian pääsivulle